A fogyasztók számára megengedhetetlen, az áramszolgáltatói védelmi működések miatt viszont elkerülhetetlen a feszültség 10%-ot meghaladó ingadozása, a feszültség rövid – 100-500msec – illetve hosszú – több mint 3perc – időtartamú feszültség kimaradás. Míg ez utóbbit az átkapcsoló automatika és a tartalék energiaellátás biztosítja, a rövid idejű, de nagyobb, mint 10%-os mértékű feszültség hullámzás ellen a korszerű technológiai rendszerek védtelenek.

A hagyományos UPS egységek alkalmazása – méretük, különleges építészeti- és légkondicionálási igényeik, kettős konverziós kialakításuk, ebből adódóan 5%-ot meghaladó veszteségük, működési- és kimeneti teljesítménykorlátozásaik miatt – 50kW felett már gazdaságtalan.

Az aktív szűrő működésének átgondolt módosításával, a szükséges software és hardware kiegészítésék alkalmazásával elkészült a

  • csúcsértékében kisebb, mint 1%
  • üzemszerűen azonban kevesebb, mint 0,6% veszteségű

szünetmentes energiaellátó egység, az UPQ.

Kisfeszültségen 3MW /2sec teljesítményig standard termék, mely bel- és kültéri kivitelben is rendelhető, a meglévő rendszerbe könnyen – felfűzéssel – beépíthető.

Egyedi igény esetén gyakorlatilag korlátlan teljesítményre, legfeljebb 35kV-os feszültségig tervezhető, illetve rendelhető kb. 30MW teljesítményig.